【環境】『Cowspiracy~環境保護団体があなたに知られたくない事実』

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これは環境保護団体があなたに観てほしくない映画だ!

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環境破壊最大の原因と、環境保護団体がその事実に触れようとしない理由を暴いた核心的ドキュメンタリー『カウスピラシー』

DIRECTOR’S NOTE:

畜産のもたらす真の影響における科学や調査は常時発展している。この映画で用いられている統計は制作時に得られた最良の情報に基づいている。我々は新たな情報が得られるに連れてこのリストを更新して行く。

―温室効果ガス―

畜産による温室効果ガス排出量は、全ての輸送手段を合わせた量よりも多く、全体の18%にのぼる[i]

Fao.org. Spotlight: Livestock impacts on the environment.

輸送による排出は全温室効果ガス排出の13%[.i]

この部門からの排出は主に道路、鉄道、空路そして海路での輸送で燃焼される化石燃料に関連する。

Fao.org. Spotlight: Livestock impacts on the environment.

Environmental Protection Agency. “Global Emissions.”

家畜とその副産物は、少なくとも年間320億トンのCO2排出の原因となっている。世界全体の温室効果ガス排出の51%でもある

Goodland, R Anhang, J. “Livestock and Climate Change:気候変動の主役がブタやニワトリやウシだったとしたらどうしますか?”

WorldWatch, November/December 2009. Worldwatch Institute, Washington, DC, USA. Pp. 10–19.

Animal Feed Science and Technology “comment to editor” Goodland, Anhang.

The Independent, article Nov. 2009.


メタンは20年でCO2よりも25から100倍も破滅的となる

“Improved Attribution of Climate Forcing to Emissions.” Science Magazine.

メタンは20年でCO2より86倍温室効果をもたらす可能性がある

(以下のPDFはとても長く読み込みに時間がかかるかもしれない)

“Improved Attribution of Climate Forcing to Emissions.” Science Magazine.

家畜は人為的な亜酸化窒素の全排出量の65%に寄与している。これは二酸化炭素の296倍温室効果を持ち、大気中に150年残余する

“Livestock’s Long Shadow: Environmental Issues and Options.” Food and Agriculture Organization of the United Nations. 2006.

2050年までに農業による排出は80%増加すると予測されている

http://www.nature.com/nature/journal/v515/n7528/full/nature13959.html

Energy related emissions expected to increase 20% by 2040.

Energy Global Hydrocarbon Engineering

IEA, World Energy Outlook 2014

米国のメタン排出量は、家畜によるものと天然ガスによるものがほぼ同等

EPA. "Overview of Greenhouse Gases."

ウシは一日に1500億ガロン(≒5678億リットル )のメタンを産出している [xi]

Ross, Philip. “Cow farts have ‘larger greenhouse gas impact’ than previously thought; methane pushes climate change.” International Business Times. 2013.

牛一頭毎に一日250-500リットル×15億頭。世界で毎日メタン1500億ガロンの概算。

風力発電と太陽光発電への転換に20年以上の時間と約43兆ドルが必要となる

The Cost Of Going Green Globally

化石燃料を使用しなかったとしても、2030までにCO2換算排出量の限界量を、畜産によるものだけで565ギガトン(5650億トン)も超過する

Oppenlander, Richard A. Food Choice and Sustainability: Why Buying Local, Eating Less Meat, and Taking Baby Steps Won’t Work. . Minneapolis, MN : Langdon Street, 2013. Print.

Source: calculation is based on http://www.worldwatch.org/node/6294analyses that 51% of GHG are attributed to animal ag.

メタン排出量の削減は目に見える効果を迅速にもたらす

U.N. Press Release, Climate Summit 2014.


―水―

フラッキング(水圧破壊法)による水利用は年間70億から1400億ガロン(≒2649億から5299億リットル)

“Draft Plan to Study the Potential Impacts of Hydraulic Fracturing on Drinking Water Resources.” EPA Office of Research and Development. United States Environmental Protection Agency, 2011.

畜産の水利用は年間34から76兆ガロン(≒128兆から280兆リットル) [ii] [xv]

Pimentel, David, et al. “Water Resources: Agricultural And Environmental Issues.” BioScience 54, no. 10 (2004): 909-18.

Barber, N.L., “Summary of estimated water use in the United States in 2005: U.S. Geological Survey Fact Sheet 2009–3098.”

畜産は米国の水消費の80から90%を占める [xv]

“USDA ERS – Irrigation & Water Use.” United States Department of Agriculture Economic Research Service. 2013.

家畜への飼料を栽培するために米国の56%の水が使用されている [xv]

Jacobson, Michael F. “More and Cleaner Water.” In Six Arguments for a Greener Diet: How a More Plant-based Diet Could save Your Health and the Environment. Washington, DC: Center for Science in the Public Interest, 2006.

カリフォルニアでは一人一日当たり1500ガロンの水を使用する。ほぼ半分が肉や乳製品の製造に関連する

Pacific Institute, "California's Water Footprint"

1ポンド(≒0.4535グラム)の牛肉を製造するのに2500ガロン(≒9463リットル)の水を必要とする

(注.1ポンド(≒0.4535グラム)の牛肉を製造するのに必要な水の量は442から8000ガロンと大きく変動する。我々は映画内で、Food Science and Human Nutrition Dept of College of Agriculture and Natural ResourcesのチェアマンであるMichigan State UniversityのGeorge Borgstrom博士の"Impacts on Demand for and Quality of land and Water."による、広く参照されている数字である2500ガロン(≒9463リットル)を用いた)

Oxford Journals. "Water Resources: Agricultural and Environmental Issues"

The World's Water. "Water Content of Things"

Journal of Animal Science. "Estimation of the water requirement for beef production in the United States."

Robbins, John. “2,500 Gallons, All Wet?” EarthSave

Meateater’s Guide to Climate Change & Health.” Environmental Working Group.

“Water Footprint Assessment.” University of Twente, the Netherlands.

Oppenlander, Richard A. Food Choice and Sustainability: Why Buying Local, Eating Less Meat, and Taking Baby Steps Won’t Work. Minneapolis, MN: Langdon Street, 2013. Print

1ポンドの卵を生産するのに477ガロン(≒1805リットル)の水が必要とされる:1ポンドのチーズを生産するのにほぼ900ガロン(≒3406リットル)の水が必要

“Meateater’s Guide to Climate Change & Health.” Environmental Working Group.

1ガロン(≒3.78リットル)の牛乳を生産するのに1000ガロンの水が必要

Water Footprint Network, "Product Water Footprints".

Global Assessment of the Water Footprint of Farm Animal Products, WFN.

米国の水消費量の5%は家庭での使用。55%は畜産 [xv]

Jacobson, Michael F. “More and Cleaner Water.” In Six Arguments for a Greener Diet: How a More Plant-based Diet Could save Your Health and the Environment. Washington, DC: Center for Science in the Public Interest, 2006.

今日の世界の淡水消費の20%から33%は畜産によるもの

1/5 of global water consumption:

27%-30%+ of global water consummation is for animal agriculture.

1/3 of global fresh water consumed is for animal ag.

“Freshwater Abuse and Loss: Where Is It All Going?” Forks Over Knives.


―土地―

家畜やその飼料は、地球の凍っていない土地の3分の1を占領している

FAO. "Livestock a major threat to environment"

家畜は地球の土地全体の45%をカバーしている

Thornton, Phillip, Mario Herrero, and Polly Ericksen. “Livestock and Climate Change.” Livestock Exchange, no. 3 (2011).

IPCC AR5 WG# Chapter 11, Agriculture, Forestry and Other Land Us (AFOLU)

畜産は生物絶滅、海のデッドゾーン、水質汚染、そして生息地破壊の主要な原因 [xix] [iv]

畜産は様々な方法で生物種の絶滅に寄与している。家畜の飼料となる作物や畜産のための森林開拓によるとてつもない生息地破壊に加え、家畜財産を守るために捕食動物や「競合」種が頻繁に狩られ殺害されている。飼料栽培のために用いられる農薬や除草剤や化学肥料はしばしば動物の生殖系の妨害や、水路の汚染にもなる。畜産の気候変動への影響に加え、商業漁業や野生動物肉市場の過剰な搾取も、生物種や資源の枯渇の原因となっている [XIX]

Oppenlander, Richard A. Food Choice and Sustainability: Why Buying Local, Eating Less Meat, and Taking Baby Steps Won’t Work. . Minneapolis, MN : Langdon Street, 2013. Print.

Comfortably Unaware. Oppenlander.

NOAA, "what is a dead zone".

Scientific America, "What Causes Ocean "Dead Zones"?".

“What’s the Problem?” United States Environmental Protection Agency.

“Livestock’s Long Shadow: Environmental Issues and Options.” Food and Agriculture Organization of the United Nations. 2006.

The Encyclopedia of Earth, "The Causes of Extinction".

Annenberg Learner, Unit 9: Biodiversity Decline // Section 7: Habitat Loss: Causes and Consequences

WWF, "Losing their homes because of the growing needs of humans."

Center for Biological Diversity, "How Eating Meat Hurts Wildlife and the Planet".

Science Direct “Biodiversity conservation: The key is reducing meat consumption”

FAO, "Livestock impacts on the environment".

“Fire Up the Grill for a Mouthwatering Red, White, and Green July 4th.” Worldwatch Institute.

Oppenlander, Richard A. “Biodiversity and Food Choice: A Clarification.” Comfortably Unaware. 2012


“Risk Assessment Evaluation for Concentrated Animal Feeding Operations.” U.S. Environmental Protection Agency – Office of Research and Development. 2004.

陸上の畜産は世界中で500以上の窒素流入による海のデッドゾーンを生み出している

PRESS RELEASE, LOUISIANA UNIVERSITIES MARINE CONSORTIUM August 4, 2014

NOAA News, 2014.

6500万年で最大の大量絶滅が起こっている

Niles Eldredge, "The Sixth Extinction".

Mass extinction of species has begun.

Accelerated modern human–induced species losses: Entering the sixth mass extinction

ウシ一頭ごとに2から5エーカー(≒8093から20234平方メートル)の土地が利用されている

The Diverse Structure and Organization of U.S. Beef Cow-Calf Farms / EIB-73: study by USDA - Economic Research Service ( for acres/cow- pages 12 and 13)

Oppenlander, Richard A. Food Choice and Sustainability: Why Buying Local, Eating Less Meat, and Taking Baby Steps Won’t Work.

Minneapolis, MN: Langdon Street, 2013. Print.

米国本土のほぼ半分は畜産に奉仕している

米国のアラスカとハワイを除く48州は19億エーカー(≒760万平方キロメートル)の面積を持つ。そのうち、7億7千8百エーカー(≒314万平方キロ)の私有地は放牧のために、3億4千5百エーカー(≒139万平方キロ)は飼料のために利用されている。2億3千エーカー(≒93万平方キロ)の公有地も放牧に利用されている。

U.S. extrapolated data from EPA, Land Uses.

Versterby, Marlow; Krupa, Kenneth. “Major uses of land in the United States.” Updated 2012. USDA Economic Research Service.

USDA, Major Uses of Land in the United States, 1997.


“Rearing cattle produces more greenhouse gases than driving cars, UN report warns.” UN News Centre, 2006.


地球の1/3は家畜を主要な原因として砂漠化されている [xviii]

“UN launches international year of deserts and desertification.” UN news centre, 2006.

Oppenlander, Richard A. Less Meat, and Taking Baby Steps Won’t Work. Minneapolis, MN : Langdon Street, 2013. Print.

UWC, “Desertification".

The Encyclopedia of Earth, "Overgrazing".

UN, "Desertification, Drought Affect One Third of Planet, World’s Poorest People, Second Committee Told as It Continues Debate on Sustainable Development".

An article that explains desertification and livestock’s role:


―排泄物―

米国では食用に飼育される動物から、毎分700万ポンド(≒3175トン)の排泄物が出されている。

これはUSDAの管轄外や、養殖魚などは含まれていない。 [v]

“What’s the Problem?” United States Environmental Protection Agency.

“How To Manage Manure.” Healthy Landscapes.

335 million tons of “dry matter” is produced annually by livestock in the US.“FY-2005 Annual Report Manure and Byproduct Utilization National Program 206.” USDA Agricultural Research Service. 2008.

2,500頭の牛のいる農場からは、人口411,000人の街と同量の排泄物が出る [vi]

“Risk Assessment Evaluation for Concentrated Animal Feeding Operations.” U.S. Environmental Protection Agency – Office of Research and Development. 2004.

米国では動物の排泄物は人の130倍も排出されている―毎年肉食産業から14億トン。人一人当たり5トン排出されている [xii]

Animal agriculture: waste management practices. United States General Accounting Office.

米国では家畜は毎秒116,000ポンドの排泄物を出している:

-Dairy Cows, 120lbs of waste per day x 9 million cows.

-Cattle, 63lbs of waste per day, x 90 million cattle.

-Pigs, 14lbs. of waste per day, x 67 million pigs.

-Sheep/Goats. 5lbs of waste per day, x 9 million sheep/goats.

-Poultry, .25-1lbs of waste per day, x 9 billion birds.

動物はサンフランシスコ、ニューヨーク、東京などを覆い尽くすほどの排泄物を出している

based off 1lb of waste per 1sqft at 1.4 billion tons.

US Livestock produce 335 million tons of “dry matter” per year.


―海洋―

世界の3/4の漁場は乱獲が起きているか枯渇している

“Overfishing: A Threat to Marine Biodiversity.” UN News Center.

“General Situation of World Fish Stocks.” United Nations Food and Agriculture Organization (FAO).

2048までに海から魚がいなくなるかもしれない

Science, "Impacts of Biodiversity Loss on Ocean Ecosystem Services".

National Geographic, article Nov. 2006

毎年、9000万から一億トンの魚が海から捕獲されている [vii]

“World Review of Fisheries and Aquaculture.” UNITED NATIONS FOOD AND AGRICULTURE ORGANIZATION (FAO). 2012. (pg 6, 20)

Montaigne, fen. “Still waters: The global fish crisis.” National Geographic.

毎年2.7兆ほどの海洋動物が海から捕獲されている

A Mood and P Brooke, July 2010, "Estimating the Number of Fish Caught in Global Fishing Each Year".


Montaigne, fen. “Still waters: The global fish crisis.” National Geographic.


1ポンドの魚を獲るごとに、5ポンドほどの意図しない海洋生物が捕獲され、殺され廃棄されている [viii]


“Discards and Bycatch in Shrimp Trawl Fisheries.” UNITED NATIONS FOOD AND AGRICULTURE ORGANIZATION (FAO).


世界中で捕獲された魚の内、40%(630億ポンド)ほどの魚が廃棄されている


Wasted Catch: Unsolved Problems in U.S. Fisheries


Goldenberg, Suzanne. “America’s Nine Most Wasteful Fisheries Named.” The Guardian.

科学者たちは毎年650,000ほどのクジラ、イルカ、アザラシが漁船によって殺されていると推定している


Wasted Catch: Unsolved Problems in U.S. Fisheries


Goldenberg, Suzanne. “America’s Nine Most Wasteful Fisheries Named.” The Guardian.


漁獲量は最大で8千5百万トンにのぼる


“World Review of Fisheries and Aquaculture.” UNITED NATIONS FOOD AND AGRICULTURE ORGANIZATION (FAO). 2012.


4000万から5000万のサメが釣り糸や網によって殺されている

Shark Savers, "Shark Fin Trade Myths and Truths: BYCATCH”. Bonfil, R. 2000. The problem of incidental catches of sharks and rays, its likely consequences and some possible solutions. Sharks 2000 Conference, Hawaii, 21-24 February

Animal Welfare Institute


―熱帯雨林―

アマゾン破壊の91%は畜産が要因となっている


World Bank. "Causes of Deforestation of theBrazilian Amazon”


Margulis, Sergio. Causes of Deforestation of the Brazilian Rainforest. Washington: World Bank Publications, 2003.


WORLD BANK WORKING PAPER NO. 22


Oppenlander, Richard A. Food Choice and Sustainability: Why Buying Local, Eating Less Meat, and Taking Baby Steps Won’t Work. . Minneapolis, MN : Langdon Street, 2013. Print.

毎秒1から2エーカー(≒4046平方メートル)の熱帯雨林が開拓されている

“Avoiding Unsustainable Rainforest Wood.” Rainforest Relief.

Facts about the rainforest.

Rainforest facts.

World Resources Institute, "Keeping Options Alive".


熱帯雨林の破壊の主要な原因は家畜とその飼料

“Livestock impacts on the environment.” Food and agriculture organization of the United Nations (fao). 2006.


毎日、137もの植物、動物、そして昆虫種が熱帯雨林の破壊により失われている


“Rainforest statistics and facts.” Save the amazon.

RAN, Fact Page.

Tropical Rain Forest Information Center, NASA Earth Science Information Partner

Monga Bay, "What is Deforestation?".

150-200 species per day are lost per day, The Secretariat of the Convention on Biological Diversity


2600万エーカー(≒1080万ヘクタール)の熱帯雨林がパームオイルの生産のために失われている [ix]

“Indonesia: palm oil expansion unaffected by forest moratorium.” USDA Foreign Agricultural Service. 2013.


1億3600万エーカーの熱帯雨林が畜産のために失われている


“AMAZON DESTRUCTION.” MONGA BAY.

214,000 square miles occupied by cattle (136 million acres):


過去20年で、ブラジルで1,100人の土地活動家が殺されている [x]

Batty, David. “Brazilian faces retrial over murder of environmental activist nun in Amazon.” The Guardian. 2009.

20 years ago the Amazon lost its strongest advocate.

さらなる情報はSister Dorothy Stangのサイトを参照

http://www.sndohio.org/sister-dorothy/


―野生動物―

USDAは家畜を守るために野性動物を殺している


http://www.predatordefense.org/USDA.htm

ワシントン州は狼を殺していた

http://www.thewildlifenews.com/2012/09/22/wedge-wolf-pack-will-be-killed-because-of-increasing-beef-consumption/

政府のウマやロバは放し飼いのものより留置されているものの方が多い

BLM holding population: 49,021

BLM on the range population: 33,780


1万年前、99%のバイオマス(存在する生物の量)が野生動物であったが、現在は人間と食用の動物だけで98%を占めている

Vaclav Smil, Harvesting the Biosphere: The Human Impact, Population and Development Review 37(4): 613-36, December 2011. The proportions are of mass measures in dry weight.

Harvesting the Biosphere: The Human Impact,Vaclav Smil

New York Times Jul 2013



―人類―

畜産の外部費用は4140億ドル(≒50兆円) [xvi]

Simon, David Robinson. "Meatonomics" Conari Press (September 1, 2013)

Huffington Post, Sept 2013.

Why A Big Mac Should Cost $200

Global Environmental costs of Animal Agriculture estimated at $170 billion


米国では抗生物質の売り上げの80%は家畜に使用するため

Center For A Livable Future, "New FDA Numbers Reveal Food Animals Consume Lion’s Share of Antibiotics”.

FDA 2009, "Antimicrobials Sold or Distributed for Use in Food-Producing Animals".


世界人口は1812年で10億人、1912年に15億人、2012年には70億人


“Human numbers through time.” Nova science programming.

Harvesting the Biosphere: The Human Impact,Vaclav Smil


年間、世界で700億の動物が飼育され、毎時間600万以上の動物が食用に殺されている


A well-fed world. factory farms.

Compassion In World Farming. Strategic Plan 2013-2017

ADAPTT. "The Animal Kill Counter"


Oppenlander, Richard A. Less Meat, and Taking Baby Steps Won’t Work. Minneapolis, MN : Langdon Street, 2013. Print.

世界中で毎日、人類は52億ガロンの水と210億ポンドの食料を摂っている。

Based on rough averages of 0.75 gallons of water and 3 lbs of food per day. water - 1/2 - 1 gallon

food - 3lbs globally per capita per day

US Americans consume 5.3lbs of food per day


世界中で毎日、ウシは450億ガロンの水と、1350億ポンドの食料を摂っている。


Based on rough average of 30 gallons of water and 90 lbs of feed per day for 1.5 billion cows.

我々は現在、100億人を養える分の食料を生産している


Common Dreams, "We Already Grow Enough Food for 10 Billion People… and Still Can’t End Hunger".

Cornell Chronicle, "U.S. could feed 800 million people with grain that livestock eat, Cornell ecologist advises animal scientists".

IOP Science, Redefining agricultural yields: from tonnes to people nourished per hectare


世界中で、少なくとも50%の作物が家畜に与えられてる


FAO, "Livestock - a driving force for food security and sustainable development".

Global Issues, "BEEF".

Wisconsin Soybean Association, "U.S. and Wisconsin Soybean Facts".


飢餓に瀕する子供たちの82%は、欧米で食されるための家畜に飼料を提供する国に住んでいる


http://comfortablyunaware.com/blog/the-world-hunger-food-choice-connection-a-summary/

80% of the worlds starving children live in 14 countries. (figure 5)

Livestock production country list

Livestock global mapping


同じ広さの土地で植物なら肉に比べ15倍のタンパク質を生産できる


“Soy Benefits”. National Soybean Research Laboratory. Retrieved 2010-04-18.


平均的な米国人は年間209ポンド(≒94キログラム)の肉を消費している


Note: created from averages of 4 different studies. Center For a Livable Future, "How much meat do we eat, anyway?"

Haney, Shaun. “How much do we eat?” Real agriculture. 2012. (276 lbs)

“US meat, poultry production & consumption” American Meat Institute. 2009. (233.9 lbs)

Bernard, Neal. “Do we eat too much?” Huffington Post. (200 lbs)


乳製品の消費は乳房腫瘤につながる可能性がある


http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/healthyeating/10868428/Give-up-dairy-products-to-beat-cancer.html

乳製品は「男性の乳房肥大」を起こす可能性がある


http://chestsculpting.com/milk-and-dairy-for-guys-with-man-boobs/

世界人口は毎日228,000人以上増加している


https://www.populationinstitute.org/programs/gpso/gpso/

World Population Data Sheet


一人の人を一年養うのに必要な土地:

ビーガン: 1/6エーカー(≒674平方メートル)
ベジタリアン:ビーガンの約3倍
肉食者:ビーガンの約18倍 [xvii]

Robbins, John. Diet for a New America, StillPoint Publishing, 1987, p. 352

“Our food our future.” Earthsave.

PNAS. Land, irrigation water, greenhouse gas, and reactive nitrogen burdens of meat, eggs, and dairy production in the United States

“Soy Benefits”. National Soybean Research Laboratory. Retrieved 2010-04-18.

Direct Seeded Vegetable Crops, Johnny Seeds.


1.5エーカー(≒6070平方メートル)の土地で37,000ポンド(≒16.78トン)の植物性の食料を生産できる
1.5エーカーの土地で生産できる肉は375ポンド(≒170キロ)


Oppenlander, Richard A. Less Meat, and Taking Baby Steps Won’t Work. Minneapolis, MN : Langdon Street, 2013. Print.

Direct Seeded Vegetable Crops, Johnny Seeds.

USDA NASS, "One Acre of Washington's farmers land"

Iowa State University Animal Industry Report 2012.


ビーガンは肉食者と比べ、50%少ないCO2換算量を産出し、1/11の油、1/13の水、1/18の土地を使用する。 [xx]

CO2: "The Carbon Footprint of 5 Diets Compared." Shrink The Footprint.

“Dietary greenhouse gas emissions of meat-eaters, fish-eaters, vegetarians and vegans in the UK.” Climactic change, 2014.

Oil, water: “Sustainability of meat-based and plant-based diets and the environment.” The American Journal of Clinical Nutrition, 2003.

One Green Planet, "Meat The Truth".

Robbins, John. "Food Revolution". Conari Press, 2001

Land [xvii]: “Our food our future.” Earthsave.


一人の人がビーガン食を選択することで、毎日1,000ガロン(≒4546リットル)の水と45ポンド(≒20キログラム)の穀物を節約し、30平方フィート(≒2.78平方メートル)の森林地帯を守り、20ポンド(≒9キログラム)のCO2換算排出量を抑制し、そして一匹の動物の命を救うことができる [xiv]

“Water Footprint Assessment.” University of Twente, the Netherlands.

“Measuring the daily destruction of the world’s rainforests.” Scientific American, 2009.

“Dietary greenhouse gas emissions of meat-eaters, fish-eaters, vegetarians and vegans in the UK.” Climactic change, 2014.

“Meat eater’s guide to climate change and health.” The Environmental Working Group.

Oppenlander, Richard A. Less Meat, and Taking Baby Steps Won’t Work. Minneapolis, MN : Langdon Street, 2013. Print.

さらなる情報はUS food disparagement law

https://www.cspinet.org/foodspeak/laws/existlaw.htm

さらなる情報はAnimal Enterprise Terrorism Act (AETA)

http://ccrjustice.org/learn-more/faqs/factsheet%3A-animal-enterprise-terrorism-act-(aeta)

Allan Savoryの放牧アプローチの問題

Dr. Richard Oppenlander.

Professor James McWilliams.

George Wuerthner.


ADDITIONAL NOTES(随時翻訳中、元サイトである下のリンク先を参照):

http://www.cowspiracy.com/

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